Cover image

© project trumpmore

Politiek

Finse ngo wil het gezicht van Trump in een gigantische ijsberg beitelen om te bewijzen dat de klimaatsverandering echt is

De mensen achter Project Trumpmore willen de opwarming van de aarde bewijzen door een gigantische ijssculptuur van Amerikaans president Donald Trump te hakken in een rots op de noordpool.

De activisten van Project Trumpmore, een woordspeling op Mount Rushmore, hopen een 35 meter hoge ijssculptuur van Trump te kunnen uithakken op de noordpool. Ze willen aantonen dat onze planeet weg degelijk opwarmt, anders dan de president beweert. Ook hopen ze ons te kunnen laten zien hoe lang of kort dat proces precies duurt.

Gevolgen zelf zien

De Finse ngo Melting Ice, die achter het project zit, meent dat mensen meer begaan zullen worden met het klimaat en het milieu als ze de gevolgen van de klimaatverschuiving met hun eigen ogen zien. Melting Ice-directeur Nicolas Prieto zegt in een persbericht dat het de bedoeling is om conversatie te creëren en investeerders te lokken voor het project: “Alle hulp is welkom.”

Lees meer